Harry Shum Jr. Amerikalı bir dansçı ve aktördür. Harry çoğunlukla "Stomp the Yard", "You Got Served" ve "Step Up 2: Streets" gibi dans filimlerinden tanınmaktadır. Şimdilerde ise bir müzikal komedi olan Glee dizisinde Mike Chang karakterini canlandırmaktadır.
Önceki Hayatı
Harry Shum Jr. Limon, Costa Rica'da 28 Nisan 1982 'de Çinli bir ailede dünyaya gelmiştir. Harry'nin babası Çin'in Fuijan eyaletinde, annesi ise Hong Kong'da doğmuştur. Harry "Bir çok dünyanın en iyisine sahipmişim gibi hissediyorum. Çince ve ispanyolca biliyorum. Aslında İspanyolca benim ana dilim, çince ve ispanyolcadan önceki " demiştir. Lisede kendi dans grubuyla birlikte dans etmeye başlamışdır, kariyerine daha sonra San Francisco, California da bir çok stüdyoda devam etmiştir.
Kariyeri
Harry kariyerine "BET's Comic View" da tek erkek dansçı olarak başlamişdır. Ayrıca Shum Beyonce, Mariah Carey, Jennifer Lopez ve Jessica Simpson gibi yıldızlarla birlikte baş dansçıdır.Daha sonra ipod reklamlarından birinde yer almıştır. Şimdi ise bir müzikal komedi olan Fox kanalındaki Glee de glee kulübüne katılan bir İskoç genci çanlandırmaktadır.
Gelecek Projeler
Gelecek projelerde Shum 2010'da çıkacak olan "Step Up 3-D de rol alacak. Bu ayrıca insanlara NewYork'lu sokak dansçılarının gözlerinden onların hayatına 3 boyutlu bir bakış açısı sağlayacaktır. Artı olarak Shum " Legion of Extraordinary Dancers" da da yer alacaktır.